Södra Hallands Kraft söker en Distributionselektriker

Södra Hallands Kraft är en kundägd energikoncern som verkar i Laholm och delar av Båstad. Här driver vi vår verksamhet i ett moderbolag och tre dotterbolag. Vårt uppdrag är att skapa en enkel energivardag för våra kunder. I takt med att framtidens energilandskap växer fram och efterfrågan på fossilfri och förnybar energi ökar, är vi med för att möta våra kunders behov. I dag jobbar vi med elnät, biogas, energilösningar och energiförsäljning. Med innovation, nytänkande och god service gör vi det enkelt för våra kunder och lotsar dem till rätt lösning. 

OM ROLLEN
I rollen som Distributionselektriker kommer du att arbeta med projekt inom både underhåll och nyanläggning av eldistributionsanläggningar inom 0,4-24kV. Det du kommer att få göra har väldigt bred karaktär och inom arbetsområdet finns fördelningsstationer, nätstationer, transformatorer, kabelnät och luftledningar. Du kommer att bli involverad i allt som vi gör från fördelningsstationen ut till den enskilda kunden.

Som Distributionselektriker arbetar du med b.la. följande arbetsuppgifter:

- Anläggande av kabel, kabelskåp och nätstationer
- Byggnation av luftledningar
- Service och underhållsåtgärder i nätet
- Montering av elmätare och mätinfrastruktur
- Montering av ställverk och kontrollutrustning
- Installation av kommunikationssystem

När du blivit trygg i rollen kommer du även att ingå i vår beredskapskedja.

VEM VI SÖKER
Vi söker dig som arbetar som Distributionstekniker idag alternativt som elinstallatör och känner att du vill vidareutvecklas. Du bör minst inneha gymnasial utbildning inom el eller likvärdigt.

Meriterande om du har kompetens inom:

- EBR
- ESA (Elsäkerhetsanvisningar)
- Arbete på väg
- Heta arbeten
- Motorsågskörkort
- Terränggående MC
- Körkort BE och C (B är krav)
- DP Power

Du bör trivas med att arbeta med frihet under ansvar och att arbeta utomhus. I din person ser vi gärna att du tar initiativ och kan lösa problem, du tänker på kundernas bästa och vill utveckla både dig själv och Södra Hallands Kraft.

Självklart ska du trivas med att vara en del av ett team samt leda och driva andra. För att passa in i vårt team tror vi att du är: glad, ödmjuk, hjälpsam och samarbetsinriktad.

VI ERBJUDER
Som medarbetare hos oss har du många möjligheter att göra skillnad i vardagen, både för dig själv och våra kunder. Idag är vi ca 50 medarbetare fördelade på många olika yrken och funktioner. Inom organisationen finns även goda möjligheter till vidareutbildning inom respektive yrkesområde.

Varje arbetsuppgift bidrar starkt till lokalsamhällets utveckling. I Laholm har vi blivit utnämnda till Årets Hållbara Företag tack vare ett framgångsrikt arbete med satsningar inom både miljö och social påverkan.

Vi arbetar utifrån våra fem värdeord: Engagemang, Ärlighet, Feedback, Tydlighet och Respekt som genomsyrar våra arbetsprocesser och rutiner. Vi bygger organisationen inför framtidens utmaningar där vi satsar på att arbeta effektivare, smartare, säkrare och med moderna verktyg både praktiskt och teoretiskt. Därför söker vi personer som är modernt tänkande, engagerade och som vill ha roligt mitt i allvaret samtidigt som vi arbetar och som sätter säkerheten främst. Vi vet att engagerad personal är det som ger oss möjlighet att överträffa kundernas förväntningar och därför jobbar vi medvetet för att vara en attraktiv arbetsgivare.

ANSÖKAN
Låter det här som din nya utmaning och arbetsplats?

Tveka inte, ansök redan idag då vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan tillsättas redan innan sista ansökningsdatum 2023-12-31.

Vid eventuella frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta oss

tony.aspqvist@sodrahallandskraft.se
daniel.tellram@sodrahallandskraft.se

Representant för Elektrikerna kan kontaktas på victor.oscarsson@sodrahallandskraft.se

Välkommen med din ansökan!